Onze meest waardevolle adviseurs zijn onze klanten
Als bedrijf vinden we het erg belangrijk om te weten hoe onze opdrachtgevers/klanten onze dienstverlening ervaren. We luisteren naar de feedback; want hoe beter zij onze dienstverlening ervaren hoe beter de klantervaring is. En natuurlijk willen we de verwachtingen van onze klanten overtreffen!
Afgelopen tijd hebben we daarom gesprekken gevoerd met een aantal opdrachtgevers. Hieronder een aantal passages uit het gesprek met één van deze opdrachtgevers.
Waarom heb je voor Huijbregts Vastgoedadvies gekozen?
“Ze zijn erg snel, sociaal en, voor zo ver ik kan beoordelen, accuraat. Daar waar ik bij andere bureaus heel vaak terug moest en constant moest vragen om de juiste gegevens of om de volledigheid daarvan, doet Huijbregts het altijd gewoon in één keer goed. En in één keer goed is winst. Ze denken daarnaast altijd mee en ze zijn goed bereikbaar. Ze zijn dus echt servicegericht. Bij een vraag krijg je direct actie. Dat is zo fijn omdat bij heel veel gemeentes, en dat is bij onze gemeente ook zo, het maanden of jaren duurt voordat er eindelijk een beslissing is. Maar als de beslissing is genomen, wil je dat het direct gebeurt. Dan had het eigenlijk bij wijze van spreken gisteren al uitgevoerd moeten zijn. Zo is het bij ons, dus dan is het fijn dat je een partij hebt waarbij je niet nog eens weken moet wachten voordat er iets uitgevoerd is. Het wordt altijd direct opgepakt, binnen één dag of binnen een week. Op het afgesproken moment is het er, en dat is fijn. Ze hebben voldoende kennis, ze beschikken over dezelfde software: O-prognose. En het zijn goede mensen en voldoende mensen.
Wij hebben destijds de vraag uitgezet bij hun: 90 gebouwen in 3 maanden tijd MJOP + NEN2767 meting, we hebben bijna geen gegevens. Ga maar meten, controleren en bekijken in het werk. We willen het terug hebben met een meerjarenplan etc. En dat is gelukt. We hebben die vraag toen in de markt uitgezet en niemand kon er aan voldoen. Daarbij was het ook nog eens een keer, dat was niet de beslissende factor, de goedkoopste in de markt. Ze waren dus de goedkoopste, de meest servicegerichte, de snelste en kwalitatief hoogwaardig vergeleken met wat we daarvoor allemaal hadden.”
Kwaliteit is een breed begrip, wat verstaat u onder kwaliteit?
“Doen wat je gevraagd wordt is een kwaliteit. De kennis die daarbij komt. Dus bij die vraag verwacht je een bepaald niveau van kennis. Dat kan je zien in de uitwerking: dat is ook een bepaalde kwaliteit. Je vraagt 10 inspecties, dus je krijgt ook 10 inspecties. Je vraagt om volledigheid van de inspecties, dus je verwacht ook alle onderdelen erin. Je wilt ook graag dat het klopt wat ze hebben gezien en dat het juist is. Plus je krijgt een advies erbij. Hoe dan zo’n advies is opgebouwd, dat is ook kwaliteit. Dus krijg je “het is goed”, of krijg je een uitleg waarom iets goed is. Bijvoorbeeld met geaggregeerde scores bij de conditiemetingen. Of dat je bij een NEN3140 meting een rapportage krijgt met foto’s erbij. Je krijgt een uitleg erbij of foto’s met pijltje. Zo van: daar is dat aan de hand en die gebreken moeten hersteld worden. Dat is iets anders dan dat iemand een meting doet en zegt: dit is niet goed.”
Komt de behoefte voor de dienstverlening van Huijbregts Vastgoedadvies ook nog vanuit wet- en regelgeving?
“Wij als gemeente zijn bij de wet verplicht om een meerjarenbegroting te hebben om het onderhoud goed uit te voeren. Daar is een middel voor, het is een NEN normering, maar het is geen wet om een bepaalde norm toe te passen. Voor elektrotechnische veiligheid is er ook een norm, dus ook geen wet om die toe te passen. Als goed huisvader ben je verplicht om het op een goede manier op te pakken en uit te voeren. Die gebruik je daarvoor dus.
Net als de EPA: eenmaal een label betekent niet dat wij klaar zijn met de energie. Wij vragen aan Huijbregts om een energielabel op te stellen. Dan kan daar een label tussen de A en G uitkomen. Op het moment dat wij zien dat het een C label is, hebben wij zelf de intrinsieke behoefte om het duurzaam op te pakken. En om alles samen te voegen om het naar een hoger niveau te brengen, dan moeten wij weten: hoe zit het gebouw technisch in elkaar? Dan zou je een NEN2767 conditiemeting kunnen doen.
Als je elektrotechnisch wil weten hoe het in elkaar zit, of de meterkast nog oké is, of de bedrading allemaal juist is aangesloten en je wilt kijken of je zonnepanelen kunt plaatsen, of andere zaken om een gebouw duurzamer te maken. Daar heb je ook naast O-prognose nog allemaal software voor waar misschien wel Huijbregts mee kan werken of niet. Maar in O-prognose kan je een energielabel doen, een brandscan of een hele boei inspectie. Daarbij krijg je toch een aardig compleet beeld bij een gebouw. Dus niet alleen maar dat het wettelijk verplicht is om te doen, maar omdat je het graag wilt hebben, omdat je wilt weten: “waar staan we voor”. Je wilt op een gegeven moment je gebouw gaan onderhouden en dat niet persé omdat de wet dat voorschrijft, want dat zijn meestal op ongunstige momenten. Zo van: je weet al 10 jaar dat het eraan komt, maar nu moet het, maar dat is te laat. Dan zouden we een Huijbregts kunnen vragen: Je kent de historie van het gebouw, vanuit elektrotechnische veiligheid, vanuit de labels of vanuit de conditiemetingen, kunnen jullie op een andere manier met ons meekijken en ons meedenken, advies geven en op die manier uitvoeren.”
Waar wordt u als klant blij van?
“Goede service en doen wat je zegt. Op het moment dat wij een vraag hebben; geholpen worden met de vraag. Dat is nog belangrijker dan dat het goedkoop of duur is. Een tweede keer is altijd veel duurder dan de eerste keer. Zoals ik al zei: bij een gemeente duurt het heel lang om dingen beleidsmatig voor elkaar te krijgen. Het moet door hele trajecten heen, heel bureaucratisch vaak. Op het moment dat je het dan wil, dan wil je het ook echt meteen in 1 keer goed hebben, want je moet meteen aan de slag. Als er dan vertraging in komt of het is niet juist. Het is wel gemeenschapsgeld, dus je wilt ook het ook in 1 keer goed doen. Iedereen betaalt er aan mee. Je wilt nooit dat je te veel betaald. Je kan te veel betalen doordat je iets 3 keer moet doen. Of dat het in 1 keer 3 keer duurder is dan de rest, bij wijze van spreken, maar in 1 keer is vaak veel beter.”
Met welke diensten zouden wij u kunnen verrassen?
“Nu zouden we er niet meer door verrast worden, maar vorig jaar wel. We hadden een moeilijke plek waar we niet konden komen. We hadden bij de kerk boven op een haantje staan. We konden het niet zien en we konden ook niet zien welke gebreken er zijn. Ik vroeg aan Huijbregts: we hebben een probleem, hebben jullie daar iets voor? Toen zei Huijbregts: we hebben een drone, wij kunnen daar met de drone gaan kijken en daarmee kunnen we jullie mee helpen. Zullen we daar eens met de drone mee gaan? Toen hebben ze een drone-opname gemaakt. Super interessant. Die zouden we veel vaker willen/moeten inzetten, maar daarover waren we echt verrast. Net zoals dat jullie iets nieuws aanbieden, bijvoorbeeld toen Huijbregts aangaf dat zij ook elektrotechnische keuringen kunnen doen. Super fijn, want jullie waren net bij dat gebouw geweest voor een conditiemeting en kenden dus dat gebouw. Dus toen jullie dat ook meteen oppakten, was dat een verassing. Een extra dienst die ondersteunend is voor ons.”